Opening Ode aan de Synode

De route van de Koning op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek

Het programma ‘opening Ode aan de Synode’ is bekend. Op zaterdag 10 november 2018 is koning Willem-Alexander aanwezig bij de start waarna een half jaar wordt stilgestaan bij het feit dat de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden plaatsvond. De opening is besloten maar je kunt “LIVE” aanwezig zijn via de facebook-pagina van het Dordrechts Museum. De live-stream vanuit de Augustijnenkerk start om 18:30u

De opening voor genodigden vindt zaterdag 10 november om 18.30 uur plaats in de Augustijnenkerk. Burgemeester Wouter Kolff verwelkomt de gasten en Peter Schoon (directeur Dordrechts Museum en voorzitter van de Programmacommissie Ode aan de Synode) geeft een korte introductie. Oud-vicepresident van de Raad van State, de heer Piet Hein Donner, houdt een verzoeningsrede. De koning leest een bij de gelegenheid passende passage uit de Statenbijbel, als eerbetoon aan dit belangrijke erfgoed.

Route toegankelijk voor publiek
Na het verlaten van de Augustijnenkerk -omstreeks 19.00 uur- zet de koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert. Vervolgens wandelt de koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum.

Daar opent de Koning de tentoonstelling Werk, bid & bewonder – Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme – door een bijzondere Statenbijbel neer te leggen bij de koninklijke bijbels die onderdeel zijn van de expositie.

De route is op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur vertrekt de Koning vanuit het Dordrechts Museum.

Adresgegevens
Voorstraat 216
3311 ET Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Zaterdag 11:00 - 16:00
skyline-visual