(Online) Inspiratiebijeenkomst in de stad – Leven in overvloed

Vanwege het coronavirus is deze Inspiratiebijeenkomst niet live, maar via een livestream op YouTube te volgen. Hoe je dat doet volgt later. 

In ons dagelijks leven hebben we een overvloed aan mogelijkheden, keuzes, spullen en data. Toch denken we nog te vaak in schaarste. Aan nemen, in plaats van geven. Aan het idee dat we moeten vechten tegen de natuur en tegen anderen om een mooi bestaan op te bouwen.

Maar wat als we nu eens leren van deze overvloed te genieten in plaats van erdoor overspoeld te raken? Kunnen we een omslag maken van nemen naar geven? Onze overvloed, welvaart, nieuwsgierigheid, verscheidenheid en energie inzetten voor een maatschappij waarin we graag willen leven? Wat als we nu eens vanuit overvloed globale uitdagingen zoals de coronapandemie, de ecologische crisis en de kloof tussen arm en rijk aanpakken? Zou die overlevingsstrategie niet beter werken?

Over Dr. Karim Benammar
Spreker is Dr. Karim Benammar. Filosoof gespecialiseerd in transformerend denken. Karim geeft lezingen en workshops aan bedrijven en organisaties. Hij studeerde filosofie in Engeland, Amerika en Japan, heeft gedoceerd aan de universiteit van Kobe en was lector aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is auteur van Overvloed (2005), Reflectietools (2006), Reframing – the art of thinking differently (2012) en Denken over geld en waarde (2013).

Deze avond vol informatie wordt je kosteloos aangeboden door Kunstmin in samenwerking met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing.

Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual