Ommegang 2020

Op zondag 13 september 2020 is er vanaf 14.00 uur een twee uren durende ommegang door de stad. De bonte stoet zal een mooie afspiegeling zijn van de Dordtse samenleving. De route van de Ommegang voert langs enkele monumenten in de Dordtse binnenstad.

Iedereen is van harte welkom om mee te lopen of om te komen kijken. Het is leuk als mensen kostuums dragen van 800 jaar geleden, maar dit is niet verplicht. De route eindigt op het Stadhuisplein met dans en muziek. Nobel’s brood verzorgt een passend horeca-aanbod op het Stadhuisplein.

Het ommegangsgedicht van Ton Dellemarre: Wat maakt Dordt zo bijzonder? Ja je hebt het water, de havens, de kaden, de paden Het fraaie decor van hellende gevels in de gekromde straten De patriciërshuizen met de gekruisigde ramen De monumentale poorten en kerken Jazeker dat is er allemaal Maar dat hebben anders steden ook Delft met zijn grachten, Deventer, Haarlem Zutphen en Zwolle elk met hun majestueuze Dom Wat Dordrecht zo bijzonder maakt Dat zijn de Dordtenaren dat samengeraapt mêlee Van jong oud, witte en zwarte mensen Surinamers Antillianen, Perzen, Joden en Elamieten Britten, Bulgaren en wat al niet meer.

Alle kleuren van de regenboog vormen samen de stad Leven samen, worden geboren begraven Bevolken de straten, de kroegen, de magazijnen Praten in alle talen, eten en drinken Shoppen en sjansen, kaarten en dansen Die bonte stoet, die calvacade, die Ommegang Van mannen en vrouwen, jongelingen bejaarden Bepaalt de hartslag het ademhalen Van Hollands oudste stad Dat gaat zo al meer dan 800 jaren

En wel daarom stromen we nu samen Als een grote drom een grote parade Een ware Ommegang door het hart van de stad Waar ooit de Dordtse vaderen waren. Wij maken samen de stad. Dordrecht wordt wat wij ervan maken

Gerelateerde events

Soep van Naat en Jet donderdag 5 november 2020, 16:00 - 18:00
De Wijken in met Bobby Kinghe woensdag 1 juli 2020, 19:00 - dinsdag 1 december 2020, 23:00
Bomenaudiotour Dordrecht woensdag 1 juli 2020, 00:00 - donderdag 31 december 2020, 00:00
skyline-visual