SHOWS

Een nacht vol bijzonder programma op de meest onverwachtse plekken!
10 oktober 2020
22:00
Energiehuis: Ketel 2, balletruimtes 201 en 207
Dordrecht
Gratis
Helaas hebben we vanwege de aanvullende corona- maatregelen die sinds 29 september gelden, moeten besluiten om de jaarlijkse Dordtse Cultuurnacht niet door te laten gaan.
De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een mooi programma. We kunnen gezien de maatregelen niet het evenement organiseren dat past binnen de beleving van de Cultuurnacht en voldoet aan de verwachtingen van bezoekers.

 

Tijdens de Dordtse Cultuurnacht willen we iedereen de gelegenheid geven om kennis te maken met het aanbod van de cultuurinstellingen in de stad. Door op een avond door de stad te ‘zwerven’, verschillende locaties te bezoeken en daarna een drankje te drinken. Dit concept kunnen we dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet aanbieden.

 

Gelukkig toch nog programma!
Bibelot en Popcentrale laten de optredens die gepland stonden voor de Dordtse Cultuurnacht in aangepaste vorm doorgaan. In plaats van kleinere optredens in diverse zalen worden de concerten verplaatst naar een tweetal grotere zalen. Dit beperkt het aantal bewegingen in de gangen van het Energiehuis en in de grote zalen kan beter worden ingespeeld op de 1,5 meter regel.

Gratis tickets zijn vanaf vrijdag 2 oktober 17:00 uur te reserveren. Bezoekers die al tickets voor de Dordtse Cultuurnacht hadden krijgen tot dat moment voorrang.
Programma Bibelot: Amy Root + Rheintraum

Nova Novella & The Tree of Life – Ketel 2

Nova Novella
De Dordtse band Nova Novella, opgericht in 2018, brengt een unieke pop-sound. Solide songs, altijd met een psychedelisch randje. Met de geweldige zangeres Yoni en ervaren muzikanten heeft deze band alles in huis om door te breken. Dit jaar is in het begin van de lockdown het eerste album met de toepasselijke naam ‘Stuck in Limbo’ uitgebracht en te beluisteren op onder andere Spotify, Youtube en Deezer. Deze avond spelen ze onder de ‘Tree of Life’ als decor, een kunstinstallatie gemaakt door leerlingen van ToBe.

Tree of Life
Een levensboom die met zijn wortels, stam en takken een verbinding maakt tussen de onderwereld, het leven hier en nu en de hemel. De boom symboliseert de cyclus van het leven en de onsterfelijkheid.
De boom is gemaakt door ruim 600 derdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs die meededen aan de Cultuursafari.
Mogelijk gemaakt door: ToBe cultuurcentrum
Met speciale dank aan: Helen Hietbrink, Rein Kusters, ASVZ

The Gingers
Als blues en rock een baby zouden krijgen, zou die ‘The Gingers’ heten. Heerlijke gitaarpartijen van Mauro en Mika, stevige drum grooves van Liam en de laid back stem van Mika, worden door deze 3 gingers aan elkaar gespeeld. Geïnspireerd door Jimi Hendrix, Led Zeppelin en John Mayer Trio schrijft The Gingers pakkende eigen nummers. 3 Vrienden die niks liever doen dan muziek maken. Blues en rock hebben zo nog nooit zo lekker geklonken.

Dichter Bosse
Nadat Bosse voor de liefde naar Oost-Groningen vertrok, liet hij zijn hart achter in Dordrecht. Om zijn heimwee naar de mooiste stad van Nederland een plek te geven schrijft hij gedichten. En jij kunt zélf meedoen!

Popcentrale
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Gerelateerde events

Pintxos Friday in Post! vrijdag 6 november 2020, 12:00 - 14:00
Giro D’Italia 2020 zondag 25 oktober 2020, 12:00 - 18:00
Leif de Leeuw Band vrijdag 3 september 2021, 20:00
skyline-visual