Nieuwjaarsconcert: Nederlands Blazers Ensemble

Gran Partita van Mozart

Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijven het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn. Vorig seizoen speelden zij een bewerking van Purcell’s Fairy Queen en een compilatie van De Ring, van Wagner.

Hoboïst en artistiek leider van het NBE Bart Schneemann geeft bij aanvang van het concert een inleiding op de Gran Partita, een serenade van Wolfgang Amadeus Mozart voor 12 blazers en een contrabas. Wellicht is het het mooiste werk dat ooit voor blazers werd geschreven. Wat maakt Mozart’s meesterlijke serenade voor 12 blazers en contrabas zo bijzonder? Waarom raakt die muziek ons zo?

Bart Schneemann over de Gran Partita: ‘We hebben het stuk echt heel, heel vaak gespeeld en nog altijd ontdekken we nieuwe dingen. Het lijkt wel een tovertuin waarin steeds weer een onverwacht nieuw bloempje tevoorschijn komt’.

Mozart Serenade nr. 10 in Bes KV 361; ‘Gran Partita’

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual