Nationale Voorleesdagen bij de Bibliotheek AanZet

Bij de Bibliotheek AanZet begint 2021 gelijk goed met de tien mooiste dagen van het jaar: de Nationale Voorleesdagen. Van 20 tot en met 30 januari maken ze van voorlezen een feestje met de leukste online voorleesactiviteiten. Prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!van Loes Riphagen staat hierbij centraal.

Speciale uitzending
Al jaren barst het tijdens de Nationale Voorleesdagen (NVD) van de activiteiten in de bibliotheken van AanZet. Vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar een beetje anders: we maken er online een voorleesfeest van! De start is op woensdag 20 januari met een speciale uitzending van NVD-TV.

Tijdens deze uitzending spreekt theatermaker Marco van ’t Wout van Building Arts. Hij maakte een voorstelling van Prentenboek van het Jaar Coco kan het!. Daarnaast fladdert Coco zelf ook even langs en ontvangen we een special guest. Tot slot komt natuurlijk ook de rest van de Prentenboek Top 10 aan bod! De uitzending is live te zien op 20 januari om 10.00, 14.00 en 16.00 uur via het YouTube kanaal AanZet Live. Van 21 t/m 30 januari blijft de uitzending beschikbaar op dit kanaal, zodat je het op je gemak kunt terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Klein cadeautje
Tijdens de Nationale voorleesdagen is er ook een leuke actie voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek. Zij krijgen (zolang de voorraad strekt en de bieb weer open is) een tof vingerpoppetje van Coco! En het wordt nog leuker, want lid worden is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Online evenement

Dordrecht
skyline-visual