Nationale Buitenspeeldag

Alle ridders, stoepranders, prinsessen, hinkelaars en blindemannen opgelet! Op woensdag 12 juni is er geen excuus om binnen te blijven. Op die dag verandert de Voorstraat West voor even in een heus speelparadijs. Tussen 12:00 uur en 16:00 uur kun je komen buitenspelen! Neem een vriendje of vriendinnetje mee, of je ouders. Want buitenspelen is leuk voor iedereen. Bij regen of zonneschijn; Alle kinderen naar buiten voor een portie oud hollandse buitenspelen. Laat je tv uit, je telefoon en tablet thuis en kom spelletjes doen met ons.

Het is alweer de derde editie van de buitenspeeldag die natuurlijk weer plaatsvindt op de speciaal voor de gelegenheid afgesloten Voorstraat West en er is een superleuk overvol programma. Wat is er te doen?

  • De allerkleinsten gaan op muzikaal kleuravontuur en leven zich uit met Het Kleurfeest.
  • Circus Moustache is aanwezig met een open podium en een kinderkaravaan.
  • Voor de meer bewegelijke types verzorgt Natuurlijk Sportief – die als missie heeft van sporten weer buitenspelen te maken- de allerleukste tikspelletjes.
  • Bij Robin Hoop kun je een workshop hoelahoopen volgen of er vrij op los hoopen.

Om 13:00 opent de burgemeester en de kinderburgemeester de buitenspeeldag en zijn alle kinderen welkom om zich lekker uit te leven in de buitenlucht. Buitenspelen is niet alleen leuk maar ook heel gezond en belangrijk voor de (sociale en motorische) ontwikkeling van kinderen. Buitenspelen is een feest. En iedereen is welkom. Dus laat alles vallen en kom naar buiten!

skyline-visual