Muziek bij de Buren

Hét huiskamerfestival van Nederland
Zondag 9 december 2018 klinkt er muziek bij je buren. Dordrecht doet namelijk voor de tweede keer mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In vijftien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Dordtse muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis.

In maar liefst 48 huiskamers, in het centrum, Het Reeland en Krispijn geven Dordtse artiesten in totaal 144 optredens; als solist of in groepsverband, pop, jazz, electronisch, rock, klassiek, singer-songwriter – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt door wethouder Piet Sleeking geopend in DOOR om 12.00 uur. Van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten te beluisteren. Vanaf 17.30 is er een slotfeest in de Powerstage van Poppodium Bibelot. Wij willen alle Dordtenaren uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van de inwoners van Dordrecht.

Opening
De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 uur in DOOR aan de Spuiboulevard 220 met muziek van Cellomania. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor je een route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken of om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Huiskamerfestival
Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Laat je verrassen door de diversiteit van het muzikale aanbod wat er dit jaar in de huiskamers klinkt. Voor het hele programma zie de online programmakrant of haal hem af bij o.a. de Bibliotheek, Entree Dordrecht en diverse horeca. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan de rood/witte raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk. Zie je een raamposter met ‘Helaas we zijn begonnen’, betekent dit wachten op de volgende ronde.

Eindfeest
Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Dordrecht is er een feestelijke afsluitende avond in de Powerstage van Poppodium Bibelot. Deze avond is vanaf 19.00 uur voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van Blunderbuzz. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen en af te sluiten.

Landelijke beweging
Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van hun meest muzikale en gastvrije kant laten zien. Op zondag 9 december openen maar liefst 670 huiskamers in vijftien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren muzikanten verzorgen samen ruim 2000 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee een van de grootste muziekfestival van Nederland. Maar belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: ‘Kom maar binnen en wees welkom!’.

Steden waar op 9 december Muziek bij de Buren klinkt: Arnhem, Bergen op Zoom, ​Deventer, Dordrecht, ​Drachten, ​Ede, ​Enschede​, ​Haaksbergen, Hengelo​, ​Nijmegen, ​Sneek, ​Uden, ​Vlaardingen, ​Wageningen en Zwolle.

 

Programma
12.00 Officiële aftrap met wethouder Piet Sleeking en Cellomania in DOOR

13:00-17:30 Op pad naar buren en concerten door de hele stad
17.30 Eindfeest en vanaf 19.00 toegankelijk voor iedereen met een optreden van Blunderbuzz, Powerstage (Poppodium Bibelot)
De toegang is overal gratis.

Kijk op dordrecht.muziekbijdeburen.nl of https://www.facebook.com/Muziek-bij-de-Buren-Dordrecht- nieuws en aankondigingen

skyline-visual