Movies, music & mind: Les Choristes

Een muziekweek in samenwerking tussen The Movies, Dordttalk en Leerorkest Drechtsteden. Bij elke film bijpassende live muziek.

Les choristes vertelt het verhaal van een kostschool voor moeilijk opvoedbare kinderen. De film is een remake van de film La cage aux rossignols uit 1945 en was een internationaal succes. Les choristes werd genomineerd voor 2 Oscars (muziek en beste buitenlandse film) en 8 Césars (2 gewonnen). De film heeft de Fransen letterlijk weer aan het zingen gekregen.

Het verhaal is eigenlijk een grote flash-back: het begint in het heden, als Pierre Morhange na de begrafenis van zijn moeder bezoek krijgt van een van zijn oude klasgenoten, Pépinot. Die geeft hem het dagboek van hun oude surveillant. Vanaf het moment dat Pierre het dagboek opent, volgt de film het verhaal van de surveillant, Clément Mathieu. Deze werkloze muziekleraar accepteert een baantje als surveillant op de kostschool ‘Fond de l’étang’.
Met een live optrden van leerlingen van Alisa van Dijk
Kaarten zijn online te boeken (Tijden + Tickets) of telefonisch te reserveren via 078-7200777.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual