Matthäus Passion in scratch

Jaarlijks wordt er op veel plaatsen in Nederland de Matthäus Passion uitgevoerd, zo ook in Dordrecht. De Wilhelminakerk, op de Blekersdijk 41, is deze avond de plek waar ruim 230 zangers uit heel Nederland dit meesterwerk tot leven brengen. Het Dordts Kamerorkest, samen met continuo-bespeler Hans Okkerse vormen de muzikale ondersteuning.

De Matthäus Passion is groots en groot. Groots door de alom geprezen en monumentale muziek van Bach die het werk in 1727 zelf voor het eerst uitvoerde. Groot door de lengte van het muziekstuk (bijna 4 uur). Mendelssohn herschreef dit muziekwerk daarom in 1829 in een verkorte versie die deze avond ten gehore wordt gebracht. De solisten zijn allen afkomstig van het conservatorium CODARTS in Rotterdam. Dordtissimo werkt al enkele jaren met CODARTS samen om jonge, pas afgestudeerde solisten een eerste podium te bieden. Wie weet luistert u deze avond wel naar de nieuwe Placido Domingo of Mariah Callas. De directie van de uitvoering is in handen van Ries van der Zouwen. Deze veelkunstenaar (organist, componist, onderwijzer, dominee) dirigeert al weer voor de 14de keer het jaarlijkse Dordtissimo-concert.

Toegangskaarten zijn voor €15,00 in de voorverkoop te verkrijgen bij Dordrecht Klassiek, de Kleister of Present (allen op de Voorstraat West). Aan de kassa kosten de kaarten €20,00. Bestellen via de website van Dordtissimo is natuurlijk ook mogelijk. Bezoek daarvoor onze website www.dordtissimo.nl.

 

Adresgegevens
Blekersdijk 39-41
3311 LD Dordrecht
skyline-visual