Matinee: Julika Marijn – Uit verdriet geboren

Inspirerende, muzikale show

Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten op grote schaal werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Zij realiseerde het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Speciaal voor deze voorstelling kreeg de actrice toegang tot de kist met ruim 3000 brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst, houdt ze ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

Julika Marijn, concept, script en spel; Natasha Schulte, regie; Floor Minnaert, muziek

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual