Made in Italy

In verband met de Corona maatregelen zijn de meeste evenementen tot 19-01-2021 afgelast.

Vader en zoon hervinden elkaar in idyllisch Toscane

Deze zachtaardige komedie vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson), die met zijn van hem vervreemde zoon Jack (Michaél Richardson) afreist naar Toscane. Het buitenhuis, dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd, moet worden verkocht. Zodat Jack geld heeft om de kunstgallery van zijn ex-vrouw te kunnen kopen. Maar Robert blijkt de schitterend gelegen villa compleet verwaarloosd te hebben. Wanneer de renovaties niet volgens plan verlopen, doet dat de toch al gespannen relatie tussen vader en zoon weinig goed.

Voor Jack lijkt dit bouwproces een weerspiegeling van zijn zoektocht om de herinneringen aan de gelukkige tijd met zijn moeder terug te vinden. Jack ontmoet de levendige Italiaanse kokkin Natalia (Valeria Bilello), die met de gerechten uit haar lokale trattoria zijn lichaam en ziel voedt. Dankzij deze niewe impulsen komt er ook beweging in de vastgelopen vader-zoon relatie.

Regisseur James D’Arcy creëerde vakbekwaam een gemakkelijke romantische komedie naar Brits model. Het samenspel van Neeson en Richardson overtuigt. Zou het komen omdat ze in werkelijkheid ook vader en zoon zijn ?

 

NRC: “..het verhaal komt dicht in de buurt van Neesons eigen familiegeschiedenis..”

Gerelateerde events

Het Ware Verhaal vrijdag 14 mei 2021, 17:00 - 21:00
Dordrecht Door de Jaren Heen vrijdag 5 februari 2021, 19:00 - 20:29
Dordrecht door de jaren heen. vrijdag 5 februari 2021, 19:00 - 23:00
skyline-visual