Live muzikaal optreden van de Future Club

Vandaag treedt de Future Club voor u op. Dit is een band die bestaat uit muzikanten uit Syrië. Het doel van de band is om Oosterse muziek meer bekendheid te geven in Nederland. Zij doen dit vanuit liefde en vrede.
Liefde is een onderwerp dat veel voorkomt in de nummers die de band speelt. Soms over de liefde voor je land en soms over de liefde die je hebt voor iemand. Deze liefde wordt vaak omschreven door gebruik te maken van beelden. Dus de liefde wordt niet letterlijk beschreven, maar meer figuurlijk. Het zijn vaak meer gedichten dan liedjes. Als ik de liedjes bij u introduceer ,zal u dat duidelijk worden.

1. Als eerste gaat de band beginnen met een nummer van Feyrouz. Feyrouz is een zangeres uit Libanon en zij is heel erg beroemd in het Midden Oosten. Iedereen afkomstig uit het Midden Oosten kent haar en zingt haar liedjes mee. Dit nummer gaat over het geliefde vaderland dat verlaten of ontvlucht is. Dit nummer wordt veel gezongen door mensen die zich, om wat voor reden dan ook, in het buitenland bevinden.
2. Het volgende nummer gaat over de liefde. En hier wordt de roos gebruikt als beeld voor de liefde. Zij zingen onder andere:

Rozen vragen niet om water,
rozen blijven stil.
Als je ze geen water geeft,
sterven ze heel stil.

Het lied eindigt met:
Laat ons onze liefde tonen,
Voor de roos stil sterven gaat…
3. Na dit prachtige lied gaat de band een nummer zingen dat is ontstaan tijdens de burgeroorlog in Libanon. De titel is: Ik mis jou heel erg. En dat spreekt voor zichzelf.

De rest van het programma houden we nog even als een verrassing

Verder zal Yahia Hawir een gedicht voorlezen

Door Dordrecht
Spuiboulevard 220
3311 GR Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag11:00 - 17:00
Donderdag13:00 - 21:30
Vrijdag11:00 - 23:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten
skyline-visual