Lezing Peter Marijnissen - Kunst in crisistijd

In totaal gaat het om vier lezingen. Vier lezingen over de periode 1880-1920, het tijdvak waarin met vallen en opstaan de moderne wereld wordt geboren. Die geboorte begint optimistisch en vernieuwend, om te eindigen in opstanden en het bloedbad van de Eerste Wereldoorlog.

Cultuurgeschiedenis in de breedste zin van het woord, dat is de invalshoek in deze serie. Beeldende kunst, architectuur, muziek, fotografie, literatuur: hoe spelen ze in op de politieke en sociale ontwikkelingen en in hoeverre worden ze erdoor beïnvloed. Een reis door veertig jaar in al dan niet bewegend beeld en geluid.

4e 6 maart om 19:30 – Kunst in crisistijd
En dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Het is een bloedbad waar kunstenaars tegen heug en meug in betrokken raken. Van de Franse componist Ravel die betrokken raakt bij de slag bij Verdun tot de Duitse expressionist Franz Marc die in diezelfde slag het leven laat. Een verhaal over hoe kunstenaars al dan niet overeind blijven en de kunst zich in een zo desastreuze tijd een plaats weet te veroveren in de moderne wereld.

Vooraf inschrijven voor 4 lezingen €30,- incl. koffie/thee. Inschrijven via
Aan de deur verkoop €10,- per lezing incl. koffie/thee.

Adresgegevens
Voorstraat 190
3311 ES Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag Gesloten
Woensdag t/m zondag 13:00 - 17:00
skyline-visual