Lezing Peter Marijnissen - De macht van de camera

In totaal gaat het om vier lezingen. Vier lezingen over de periode 1880-1920, het tijdvak waarin met vallen en opstaan de moderne wereld wordt geboren. Die geboorte begint optimistisch en vernieuwend, om te eindigen in opstanden en het bloedbad van de Eerste Wereldoorlog.

Cultuurgeschiedenis in de breedste zin van het woord, dat is de invalshoek in deze serie. Beeldende kunst, architectuur, muziek, fotografie, literatuur: hoe spelen ze in op de politieke en sociale ontwikkelingen en in hoeverre worden ze erdoor beïnvloed. Een reis door veertig jaar in al dan niet bewegend beeld en geluid.

2e 30 januari om 19:30 – De macht van de camera
Eeuwenlang is de wereld verbeeld in schilderijen en prenten, het domein van een uitverkoren categorie specialisten die om kunnen gaan met penseel en tekenstift. Met de introductie van de fotografie wordt hun alleenheerschappij gedemocratiseerd. Iedereen kan zijn of haar omgeving verbeelden en dat is een vaak rauwe wereld die de traditionele kunst liever wilde vergeten.

Vooraf inschrijven voor 4 lezingen €30,- incl. koffie/thee. Inschrijven via
Aan de deur verkoop €10,- per lezing incl. koffie/thee.

Adresgegevens
Voorstraat 190
3311 ES Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag Gesloten
Woensdag t/m zondag 13:00 - 17:00
skyline-visual