Lezing Peter Marijnissen - Artistieke revoluties

In totaal gaat het om vier lezingen. Vier lezingen over de periode 1880-1920, het tijdvak waarin met vallen en opstaan de moderne wereld wordt geboren. Die geboorte begint optimistisch en vernieuwend, om te eindigen in opstanden en het bloedbad van de Eerste Wereldoorlog.

Cultuurgeschiedenis in de breedste zin van het woord, dat is de invalshoek in deze serie. Beeldende kunst, architectuur, muziek, fotografie, literatuur: hoe spelen ze in op de politieke en sociale ontwikkelingen en in hoeverre worden ze erdoor beïnvloed. Een reis door veertig jaar in al dan niet bewegend beeld en geluid.

3e 20 februari om 19:30 – Artistieke revoluties
Wat maakt 1913 zo bijzonder? De tumultueuze première van Le Sacre du Printemps van Strawinsky in Parijs en de Armory Show in de Verenigde Staten. Spraakmakende evenementen in muziek en beeldende kunst die het artistieke landschap ingrijpend veranderen. Dat maakt 1913 tot een hoopgevend en in artistiek opzicht revolutionair jaar.

Vooraf inschrijven voor 4 lezingen €30,- incl. koffie/thee. Inschrijven via
Aan de deur verkoop €10,- per lezing incl. koffie/thee.

Adresgegevens
Voorstraat 190
3311 ES Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag Gesloten
Woensdag t/m zondag 13:00 - 17:00
skyline-visual