Lezing In Perspectief - creatief vermogen in het basisonderwijs

Op woensdag 6 februari geeft Ino de Groot een lezing over creatief vermogen in het basisonderwijs. Het is een open deur; kleuters staan anders in de wereld dan bijvoorbeeld leerlingen van groep acht. Het kan niet anders dan dat dat invloed heeft op het (teken-) onderwijs. Als voormalige basisschool (kleuter-) meester vertelt Ino de Groot aan de hand van vrolijke praktijkverhalen over hoe (teken-) onderwijs in de verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool eruit kan zien.

De lezing rust op twee pijlers: de ontwikkeling van het kind en de kerndoelen waarvan ‘verbeelden’ de belangrijkste is. Bij tekenen (verbeelden in het algemeen) gaat het om begrijpen; ervaren, genieten, verwonderen, experimenteren … en doen. Veel doen. Tijdens de lezing laat Ino de Groot de deelnemers zelf tekenen want leren doe je door te ervaren.

Over de spreker
Ino de Groot is werkzaam als docent aan de Marnixacademie (opleiding leerkrachten basisonderwijs) en als beeldend kunstenaar. Hij is auteur van het boek ‘Kunst Meester!’ (Thieme Meulenhoff), een studieboek over Beeldende vorming op de pabo en schreef artikelen voor onder meer het Praxisbulletin over beeldend onderwijs op de basisschool.

Zie ook: tentoonstelling ‘In Perspectief – De mooiste tekeningen uit de collectie’.

Lezing In Perspectief – creatief vermogen in het basisonderwijs
door Ino de Groot

woensdag 6 februari 2019
19.30 – 21.30 uur, inloop 19.15 uur met koffie en thee
Kosten: 7,50 p.p., Vrienden en museumkaarthouders € 5,- p.p.
Aanmelden kan direct via het formulier, per e-mail (info@onderwijsmuseum.nl) of telefonisch 078 – 632 68 20.

Adresgegevens
Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00
skyline-visual