Meiden op Maandag

Lancering 'Meiden op Maandag' Magazine

Na de verbouwing van de bibliotheek in Dordrecht,  is er in de bieb een plek is gecreëerd voor jongeren waar ze, naast het lezen van hun favoriete boek, ook ruimte hebben om aan projecten te werken en deel te nemen aan activiteiten. Iedere maandag komt hier een groep meiden samen onder de bijpassende naam ‘Meiden op Maandag’. Deze maandagmiddag staat volledig in het teken van gezelligheid, meiden, creativiteit en taal. Naast het schrijven van stukjes, houden de meiden zich ook bezig met verhalen vertellen en fotografie. De meiden hebben steun aan elkaar en ervaren de ‘Meiden op Maandag’ als een plek waar ze dingen kunnen delen. Deze middagen worden georganiseerd door de bibliotheek, in samenwerking met R-Newt. Jongerenwerkers Martha en Myon, het creatieve brein achter deze activiteit, begeleiden de meiden tijdens deze middagen.

Na het uitvoeren van veel leuke opdrachten tijdens de middagen, ontstond het idee om de resultaten te bundelen tot een meidenmagazine. Het hoofddoel hiervan was niet om een magazine uit te kunnen brengen, maar om een platform te kunnen bieden waar de meiden hun creativiteit kwijt kunnen. De meiden hebben door het uitbrengen van dit magazine ook de kans om hun creativiteit te delen met hun familie en vrienden. Het magazine is een echt ‘voor meiden, door meiden’-project. Zo staan er stukken in over liefde, mode, ‘boemboem-dingen’ en games. Allemaal onderwerpen die ze zelf hebben bedacht en stukken die ze zelf hebben geschreven. Hun inspiratie halen ze uit eigen ervaring met de onderwerpen. Zo vertelt één van de meiden dat ze zeker weet dat haar versiertrucs in het magazine werken, want het heeft haar zelf succes opgeleverd! Tijdens het maken van het magazine, vergrootten de meiden bijna ongemerkt ook nog eens hun woordenschat.

Lancering Meiden op Maandag Magazine op maandag 16 december:

Van 16.00 uur – 17.30 uur wordt het splinternieuwe magazine feestelijk gelanceerd in Stadsbibliotheek AanZet in Dordrecht. De naam van het magazine wordt dan officieel bekend gemaakt, de meiden delen de magazines uit, er zijn dansoptredens, karaoke, hapjes, een fotohoek en muziek. De toegang is gratis.

Bibliotheek AanZet
Groenmarkt 153
3311 BD Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag13:00 - 18:00
Dinsdag10:00 - 20:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 20:00
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 15:00
ZondagGesloten

Gerelateerde events

Vuurwerkshow Drierivierenpunt dinsdag 31 december 2019, 23:59 - woensdag 1 januari 2020
Shorttrack
ISU World Cup Shorttrack vrijdag 14 februari 2020, 09:00 - zondag 16 februari 2020, 20:00
RenéSiegfried-sneeuw-Dordrecht
Familiedag | Sneeuw en ijs zaterdag 21 december 2019, 10:00 - 16:00
skyline-visual