Kunstmin Live – Hoofdgast Peter Brusse

Talkshow met verrassingen

Presentatoren Kees Thies en Marjolein Meijers gaan deze avond in gesprek met Peter Brusse; schrijver, journalist en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal.

Brusse heeft zijn vader, Maria Joseph Brusse, nauwelijks gekend. Hij stierf op 67-jarige leeftijd toen Peter nog geen vijf jaar oud was. Na vele jaren Londen en zwerven over de wereld als correspondent en verslaggever duikt Peter in het leven van zijn vader. De indertijd beroemde schrijver en journalist van de deftige NRC bleek een pionier en vernieuwer te zijn. Zo schreef hij gedurfd en ongehoord over het ‘andere’ Rotterdam, over de scharrelaars, criminelen en loverboys. En was hij de eerste Nederlandse verslaggever te zijn die in vermomming als zeeman of zwerver echte verhalen van mensen verzamelde. Het was een ontdekkingsreis en tot Peters vreugde en verbazing werd zijn hieruit voortkomende boek Onder de mensen (2017) enthousiast ontvangen.

Tegenwoordig schrijft Brusse over Londen, zijn held Churchill en de eeuwenlange rivaliteit tussen Nederland en de Britten. Wist u dat een graaf van Holland zijn dochter, die met een Engelse kroonprins trouwde, een bruidsschat mee gaf van onder meer 1000 soldaten die vanuit Dordrecht in haringschepen naar Engeland vertrokken? Het komt ongetwijfeld vanavond aan bod.

Kunstmin Live is een unieke talkshow met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. Met elke editie de fantastische huisband Songman & The Easytones, onder leiding van frontman Maarten Teekens.

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual