Knight of the Guitar

Ft. Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Ruben Hoeke en Leif De Leeuw

Ft. Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Ruben Hoeke en Leif De Leeuw
Vijf van Nederlands beste gitaristen op één avond op één podium, dat is Knight of the Guitar! Jan Akkerman, John Hayes, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw zijn allemaal meester in hun eigen genre. Ook springen ze geregeld over alle muzikale grenzen heen. Verwacht blues, soul, jazz en rock van het hoogste niveau!

Jan Akkerman kende grote successen met bands als The Hunters, Brainbox en Focus (wereldhits: Sylvia en Hocus Pocus). Opgeteld bij zijn solowerk en de samenwerkingen met vele grootheden in de decennia daarna maakt dit hem tot een springlevend monument van de Nederpop.

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in het kwartet van Eric Vloeimans, maakt al sinds de oprichting deel uit van Benjamin Hermans New Cool Collective en heeft ook zijn eigen band: The Ploctones.

Leendert Haaksma is vooral bekend als vast bandlid van rockheldin Anouk. De veelzijdige Haaksma speelt ook in Ronald Molendijks band Soulvation (house, pop en jazz) en is als studiomuzikant te horen op albums van onder anderen Edsilia Rombley, Van Velzen en Postman.

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor.

Leif De Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als Beste bluesrockgitarist van de Benelux, Beste band van Europa en Gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Leelah’ uit.

Adresgegevens
Bibelot
Noordendijk 148
Dordrecht
Contactgegevens
skyline-visual