JazzLab Session: Tribute to Nile Rodgers (Chic)

Op zaterdag 30 november staat tijdens de Jazzlab Sessions in Muziekpodium DJS de bekende legende Nile Rodgers centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van deze grootheid.

In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het meerdere decennia omvattende ‘songbook’ van Nile Rodgers. De setlist bestaat uit stukken die hij schreef voor zijn eigen band Chic, maar ook voor andere artiesten zoals Diana Ross, David Bowie en Sister Sledge. Zijn rol is nog lang niet uitgespeeld: dit decennium dook Rodgers weer op als toonaangevende factor in Get Lucky van Daft Punk.

Nile begon zijn carrière in de Sesame Streetband en later werkte hij in de huisband van het Apollo Theater in Harlem. In 1970 ontmoette hij bassist Bernard Edwards (1952-1996) en samen vormden ze de band The Boiz, later bekend onder de naam the Big Apple Band, waarmee ze in New York optraden. Eind jaren 70 formeerden ze samen de groep Chic. Deze groep had zijn eerste wereldhit met het nummer Le Freak.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te betreden en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CT Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Feestdagen1e zondag v/d maand open om 14:30 - sluit, 3e zondag v/d maand open om 14:30 - sluit
MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
Vrijdag21:30 - 01:00
Zaterdag21:30 - 01:00
ZondagGesloten
skyline-visual