Delfos

Jazz op Zondag: Rolf Delfos Quartet

Zondagmiddag 3 maart zal altsaxofonist Rolf Delfos aantreden met zijn kwartet in Muziekpodium DJS. Delfos staat voor jazz in de ruige vorm, en dat is logisch gezien zijn verleden bij de Houdini’s, het spraakmakende sextet waar de jazz in vuur en vlam werd gezet. Maar ruigheid wordt natuurlijk ook afgewisseld met pure lyriek. De kwartetbezetting van vanmiddag zal zeker voor een ongekende interactie zorgen: toetsenist Berthil Busstra is een smaakmaker pur sang en drummer Niek de Bruin hoort als rijzende ster nu al tot de drumtop van Nederland.

Daar waar Delfos onlangs nog een soloalbum maakte met vooral jazzrock-achtige composities, kiest hij nu meer voor de jaren 60 en 70 als basis. Maar de overgang in die tijd met Chick Corea en Joe Zawinul als grote voorbeelden naar de vrijere kant van de jazz met modale invloeden vormde in feite het voorportaal voor de jazzrock. In die zone voelen de vandaag spelende musici zich helemaal thuis. Vertrekken vanuit een bepaald thema en dan jazz zoals zoals jazz eigenlijk bedoeld is: een bepaalde vorm van vrijheid, die met geen andere stijl te vergelijken is.

Altsaxofonist Rolf Delfos en zijn kwartet – met onder anderen de toonzettende toetsenist Berthil Busstra – starten vanmiddag vanuit de jaren 60 en 70 en vloeien interactief en vrijelijk over naar jazz en jazzrock. Ruigheid en lyriek gaan perfect samen en wisselen elkaar af.

Entree: € 9,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,50

Adresgegevens
Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CA Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag Gesloten
Vrijdag 21:30 - 01:00
Zaterdag 21:30 - 01:00
1e zondag v/d maand 14:30 - sluit
3e zondag v/d maand 14:30 - sluit
skyline-visual