ELECTRIC LOVE

Jazz & Beyond: Electric Love

Op zaterdag 8 juni speelt de funky band Electric Love in Muziekpodium DJS tijdens de Jazz & Beyond-avond.

Electric Love is ontsproten uit het brein van zangeres/songwriter SaraLee Vos en gitarist/producer Lucas Meijers. Ze ontmoetten elkaar als invallers in dezelfde funkband en sloten al gauw een open muzikaal huwelijk dat zich ontpopte tot een sterk muzikaal schrijversduo. Het eerste resultaat hiervan is te horen op Freedom, de debuut-EP uit 2016. Hun samenwerking trok ondertussen de aandacht van fellow funkateers en zo ontstond op organische wijze Electric Love.

Vanuit de banddynamiek kwam in 2017 het volwaardige debuutalbum Mean Machine tot stand, met bijdragen van onder anderen Bart Wirtz, Lo van Gorp en Robin Koerts. Hierop klinkt een bonte mix van black flavours; een kruising tussen Prince en Moloko gelardeerd met allerlei spannende, exotische details.

De pers prees de knappe productie van Lucas Meijers en was unaniem enthousiast over het sterke vocale werk van frontlady SaraLee Vos. “Op Mean Machine manifesteert Vos zich als de Nederlandse Betty Davis, de beste funkzangeres ooit”, oordeelde Jazzism. Popblad Heaven noteerde: “Funk, soul, en zelfs reggae van een hier te lande zelden getoond niveau… Een dijk van een debuut”.

Nadat Electric Love de afgelopen jaren de Nederlandse podia heeft bestormd op bijvoorbeeld Paradiso, Haarlem Jazz & More, Jazz Festival Delft en 3 voor 12, heeft de band zich het afgelopen jaar teruggetrokken in hun kunstenaarshol Nieuwplaatz in Leiden.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

Datum: zaterdag 8 juni 2019
Plaats: Muziekpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 9,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,50

www.muziekpodiumdjs.nl

Electric Love, de band rondom zangeres/songwriter SaraLee Vos en gitarist/producer Lucas Meijers, oogst op podia en in media succes met zijn funk, soul en reggae van hoog niveau. Als een waar kunstenaarscollectief maakt de band van elk optreden met ‘oude’ stijlen en nieuwe technieken ter plekke een superswingend kunstwerk.

Adresgegevens
Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CA Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag Gesloten
Vrijdag 21:30 - 01:00
Zaterdag 21:30 - 01:00
1e zondag v/d maand 14:30 - sluit
3e zondag v/d maand 14:30 - sluit
skyline-visual