Jawbone UK

Jawbone (UK)

Exact een week voor de geplande Brexit-datum krijgt Muziekpodium DJS op vrijdag 22 maart een puike Londense band over de vloer: Jawbone.

Het viertal Jawbone begon nog niet zo lang geleden als een samenwerking tussen de ervaren solo-artiesten Paddy Milner (zang, toetsen) en Marcus Bonfanti (zang, gitaar). Na enige tijd voegde de bekendheid genietende ritmesectie bestaande uit Rex Horan (zang, bas) en Evan Jenkins (drums, percussie) zich erbij, waarna de focus voluit kwam te liggen op het maken van sterke songs en het vinden van het eigen geluid.
De afzonderlijke leden van Jawbone draaiden allen al lang mee in ‘de muziek’. Ze speelden met namen als Tom Jones, Eric Clapton, Jack Bruce, Ten Years After (met Bonfanti als frontman sinds 2014), Van Morrison, Robert Plant, Dave Gilmour, Ginger Baker, Ronnie Wood, Seth Lakeman, Cliff Richard, Ginger Baker, Shuggie Otis, Laura Marling, James Hunter, Phil Manzanera, Garth Hudson, Jimmy Carl Black en… vele anderen.
Handelsmerk van Jawbone is de driestemmige zang van enerzijds de stemmen van Milner en Bonfanti, die elkaar aanvullen en contrasteren, en de falsetto van Horan.
Met invloeden van Little Feat, The Band, The Rolling Stones en Crosby, Stills, Nash & Young en de eclectische achtergrond van de bandleden heeft Jawbone een frisse twist aan de rock’n’roll kunnen geven.

Jawbone uit London bestaat uit vier individueel al zeer ervaren muzikanten die speelden met uiteenlopende artiesten – van Tom Jones en Cliff Richard tot en met Phil Manzanera en Robert Plant. Toen ze hun krachten en ervaring bundelden, leverde dat een kekke nieuwe band op met een eigen sound en krachtige songs.

Entree: € 10,- / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 5,-

Adresgegevens
Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CA Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag Gesloten
Vrijdag 21:30 - 01:00
Zaterdag 21:30 - 01:00
1e zondag v/d maand 14:30 - sluit
3e zondag v/d maand 14:30 - sluit
skyline-visual