Het Nationale Theater – Onze Straat

Straatfeest op toneel

Onvergetelijke theaterbelevenis van regisseur Daria Bukvić over een straat in een stad, ergens in Nederland. We maken kennis met tien bewoners uit een appartementencomplex, we zien hoe hun levens zich door de jaren heen ontwikkelen. En hoe er mensen verhuizen, liefdes ontstaan, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door. Neem plaats rondom de acteurs op het toneel.

Regisseur Daria Bukvic gebruikt de schouwburg als locatie voor een straatfeest op het Grote Toneel. Het publiek zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling worden hapjes en drankjes uitgedeeld. Het ontroerende verhaal, het ontregelende effect van een intieme voorstelling op toneel in een verder helemaal lege schouwburg. Het publiek neemt plaats op het podium van de schouwburg, dicht op de tien spelers, om samen voor één avond een nieuwe kleine gemeenschap te vormen.

Toneelschrijver Nathan Vecht baseerde Onze straat op de klassieker Our Town van Thornton Wilder. Dit stuk wordt in de Verenigde Staten jaarlijks door tientallen toneelgezelschappen en scholen gespeeld.

Nathan Vecht, tekst; Daria Bukvić, regie; Scott Beekhuizen, Leòn Ali Cifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Mark Lindeman, Nazmiye Oral, Romana Vrede, Stefan de Walle, spel.

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual