Grote Portretten Galerij

100 portretten van Dordtenaren: Pictura zoekt modellen! Van 13 november 2018 t/m 9 mei 2019 herdenkt Dordrecht de Synode, die 400 jaar geleden plaats vond in Dordrecht. Destijds lieten de deelnemers aan de Synode zich graag portretteren.

Pictura wil een eigentijdse Ode aan de Synode brengen. Met 100 portretten in alle mogelijke stijlen, van 100 inwoners van Dordrecht in alle soorten en maten. Of je oud, jong, dik, slank, autochtoon, allochtoon, arm, rijk, vrouw, man, meisje, jongen of nog een baby bent: geef je op voor De Grote Pictura Portretten Galerij en laat je portret maken door één van 100 kunstenaars.

Deze oproep werd door 130 Dordtenaren beantwoord, allerlei mensen met uiteenlopende redenen waarom zij graag mee willen doen. Inmiddels zijn er uit deze aanmeldingen 100 mensen geselecteerd die met elkaar een mooie dwarsdoorsnede van de Dordtse samenleving vormen. Er zijn ook 100 kunstenaars die dit experiment graag aan willen gaan. Kunstenaar en model zijn gekoppeld en op 29 april jl vierden we in Pictura de start van dit project. Op deze pagina zullen we geregeld verslag doen van hoe het project vordert.

De Grote Portretten Galerij nadert haar voltooing! Het belooft een prachtige, erg gevarieerde tentoonstelling te worden! 18 november is de opening voor het publiek en de tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 16 december. Speciaal voor de GPG zullen de openingstijden worden verruimd: Pictura zal van dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur zijn geopend. Elke zondag zullen er gesprekken plaats vinden tussen de kunstenaars en de modellen…. We hopen u te zien in Pictura!

Adresgegevens
Voorstraat 190
3311 ES Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag Gesloten
Woensdag t/m zondag 13:00 - 17:00
skyline-visual