god only knows

God Only Knows

Een feest van herkenning over de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen.

Nadat de depressieve Thomas (Marcel Musters) – inmiddels 57 jaar – op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris (Elsie de Brauw) onmiddellijk te hulp. Ze weet direct de crisissituatie te verlichten. Want als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje.
Hun jongere zus Hannah (Monic Hendrikx), die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren. En als haar zus zou leren loslaten. In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door, die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat. Maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk.

Regisseur Mijke de Jong (o.a. Layla M., Brozer en Joy) wist drie topacteurs te strikken voor haar droogkomische, wrange portret van een vijftiger, die worstelt met zijn christelijke opvoeding, en zijn familie.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual