GAST! is een theaterproject over het thema gastvrijheid in Dordrecht toen en nu. De voorstelling wordt gespeeld op een bijzondere locatie: Hotel Bellevue, naast de beroemde Groothoofdspoort. Nu een hotel, toen een herberg waar in 1618 de gasten van de Synode op luisterrijke wijze welkom werden geheten in de stad.

GAST! neemt je mee door de poort en de diverse kamers en vertrekken van Hotel Bellevue. Je ontmoet personeel en gasten van 400 jaar geleden en van nu. Personages blikken terug en vooruit, humor en absurdisme worden afgewisseld met historische feiten en persoonlijke verhalen.
De voorstelling wordt gemaakt door Onderwater Producties, opgericht door Afke Weltevrede en Jeroen Rienks. Het tweetal maakt documentair theater over actuele, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. Hun voorstellingen worden door het hele land gespeeld op bijzondere locaties en op festivals.

De voorstelling speelt van 7 tot en met 31 maart op donderdag t/m zondag. De voorstelling duurt van 20.00 tot 22.30 uur.

Adresgegevens
Boomstraat 37
3311 TC Dordrecht
skyline-visual