Free solo

Free Solo

Een rotsklimmer beklimt de beroemdste rotswand van de wereld.

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van rotsklimmer Alex Honnold, die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. Het “free solo” bedwingen van El Captain is dé ultieme sportprestatie. Daarbij moet je je volledig overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een enorme vasthoudendheid en een bepaalde mentale, bijna spirituele, staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt.

Alex is een bedachtzame, grappige en bloedeerlijke jonge man met sinds kort een vaste vriendin. Zij worstelt enorm met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Hij bereikt een enorme focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor haar betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven..

De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Zelden zal een film zoveel adrenaline oproepen. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual