Firma Mes – Rishi – Theaterdocumentaire

Heftig en onontkoombaar drama

“Iedereen zou dit moeten zien’ (de Volkskrant). In deze theaterdocumentaire blikken 26 betrokkenen terug op een dramatische gebeurtenis rond de 17-jarige Rishi in 2013. Op station Hollands Spoor werd hij door een politieagent doodgeschoten. Rishi was onschuldig en ongewapend. Schrijver Kees Roorda dook in de getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst in de vorm van een live-constructie. Een onwaarschijnlijke thriller. Een zinderende performance.

Op 2 februari 2013 zou de Haagse Rishi Chandrikasing achttien jaar zijn geworden. Het was een dag waar hij volgens zijn vrienden lang naar had uitgekeken. ‘Op mijn achttiende ben ik helemaal weg’, zou hij steeds hebben gezegd. Weg uit het kamertje dat hij bewoonde in een Schevenings opvanghuis voor jongeren met een problematisch verleden.

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual