Le Jeune Ahmed

Filmclub #7: Le Jeune Ahmed

Ahmed worstelt met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.

De Movies Filmclub vertoont op maandag 24 juni om 19:30 u. de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (o.a. Deux jours, Une nuit, Le Gamin au Velo), waarin de 13-jarige Ahmed worstelt met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.

Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

In augustus 2016, enkele maanden na de terroristischeaanslagen in Brussel, kondigden Jean-Pierre en Luc Dardenne aan dat ze een film zouden maken over dit beladen onderwerp. Op het afgelopen Filmfestival van Cannes ging de film in wereldpremière en ontvingen de broers Dardenne de prijs voor beste regie.

De film wordt ingeleid. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film. Tickets (inclusief drankje) kosten € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50. Boeken kan via de rode knop of reserveer telefonisch 078-7200777.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual