Film in de Tuin - Notti Magiche

Zwoele zomeravonden, gezelligheid en toonaangevende films. Lekker genieten in de buitenlucht van een goede film in de mooiste tuin van Dordrecht, de Kloostertuin. Neem je zitje, stoeltje of kleedje mee en genieten maar!

Op 4 vrijdagavonden in augustus hangt Cinema The Movies Dordrecht het grote filmdoek buiten aan de eigen achtergevel. Zo krijgt het publiek uit Dordrecht en de omliggende regio – na een jaar afwezigheid – weer het aangename zomeravondvermaak van openluchtbioscoop geboden. De locatie is De Kloostertuin, direct achter The Movies in het historische hart van de stad.

Op het programma staan vier actuele, toonaangevende films, geschikt voor zomerse avonden. De aanvang is steeds 21:30 uur. Het verhoogde grasveld en een terras in de tuin nodigen uit om eerder te komen. Enkele foodtrucks serveren een heerlijke dagschotel voor 15 euro en kleine gerechten . De bar is open vanaf 18:30 uur. Dat wordt gezellig picknicken.

Het programma is gevarieerd in genre en sfeer:

9/8:        NOTTI MAGICHE (I, 2018, regie Paolo Virzi)
Rome, 1990. Op de zomeravond waarop Argentinië thuisland Italië uitschakelt in het WK voetbal, wordt de dode filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor de uitreiking van een belangrijke filmprijs. Ze vertellen over alle uitspattingen in de laatste gloriejaren van de Italiaanse filmindustrie. Een bitterzoete en licht nostalgische komedie

De Kloostertuin is open vanaf 18.30 uur. Ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies). Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn te huur (€ 3,–). Eerst lekker picknicken en dan om 21:30 uur de film.  Entree:  7,50 euro. De kaartverkoop gaat online via www.themoviesdordrecht.nl, aan de kassabalie en op de avond zelf.

skyline-visual