Fietsroutes in en om de stad

In verband met de Corona maatregelen zijn de meeste evenementen tot 19-01-2021 afgelast.

Pak de fiets en trek er op uit! 

De wind in je haren, je blik op de horizon en het prachtige winterse landschap dat langzaam aan je voorbij gaat. Voor mooie fietsroutes hoef je niet ver te gaan: in onze eigen regio kun je prachtige tochten maken. Ontdek plekken die je nog nooit eerder hebt gezien.

Dordrecht heeft nog veel meer te bieden dan alleen de binnenstad. Vanuit de binnenstad fiets je in korte tijd naar Nationaal Park de Biesbosch waar je kunt genieten van de unieke natuur. In de polders van het eiland van Dordrecht kun je genieten van natuur, water en rust.

Biesbosch Fietsroute:

Deze fietstocht van 34 kilometer start bij het Toeristisch Overstappunt: De Hollandse Biesbosch.
Download de route hier.

Fietsroute langs herbestemd Erfgoed

Deze fietsroute neemt je mee langs religieus en ander herbestemd erfgoed in Dordrecht, Hollands oudste stad. U fietst langs historische havens met gerestaureerde pakhuizen en door de monumentale binnenstad van Dordrecht waar u kerken vindt die nu in gebruik zijn als kunstcentrum of zelfs als keukenwinkel. Ook neemt deze route u mee naar het waterrijke polderlandschap van het Eiland van Dordt.

Download de route hier.

Bestel routes bij de VVV

In de webshop van de VVV zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar, ze bezorgen binnen 1 werkdag.

Een aantal voorbeelden van routes die bij de VVV te koop zijn:

Eiland van Dordrecht en Biesbosch Fietsroute – 43 km

Ontdek niet alleen de prachtige historische binnenstad van Dordrecht, maar ook het schitterende buitengebied waar u zult genieten van de weidsheid, rust, ruimte en veelzijdige natuur. Met de pont maakt u een overtocht naar de provincie Noord-Brabant waar u door het mooie Nationaal Park de Biesbosch zult fietsen.

Bunkerlinie Fietsroute

Fietsroute langs de Dordtse bunkers uit 1940, onderdeel van het zuidfront van de ‘Vesting Holland’. Inspannende tocht, vooral met tegenwind, door het buitengebied van het eiland van Dordrecht.

Fietsroute Dordrecht – Kinderdijk – Biesbosch

Fietsroute vanuit Dordrecht naar Kinderdijk en Biesbosch (33 of 43 km). Knooppuntenroute vanuit Dordrecht waar je cultuur kunt snuiven in de oudste stad van Holland. Met de Waterbus steek je over naar Alblasserdam en fiets je naar Werelderfgoed Kinderdijk. Daarna door de prachtige Alblasserwaard en maak je nog een rondje door de Hollandse Biesbosch.

Eiland van Dordrecht & Biesbosch

Fietsroute van 43 km door het historische Dordrecht, het Eiland van Dordrecht en een stukje Nationaal Park de Biesbosch op de Brabantse oever. Ontdek niet alleen de prachtige historische binnenstad van Dordrecht, maar ook het schitterende buitengebied waar u zult genieten van de weidsheid, rust, ruimte en veelzijdige natuur. Met de pont maakt u een overtocht naar de provincie Noord-Brabant waar u door het mooie Nationaal Park de Biesbosch zult fietsen

Binnenstad Dordrecht

Dordrecht
skyline-visual