Dudok Quartet Amsterdam

De komst van de herfst wordt bij Villa Augustus traditioneel ingeluid met een reeks bijzondere concerten in de Limonaia. Deze herfst zijn er in de citroenbomenkas vier strijkkwartetten te horen, worden er twee octetten gespeeld, klinkt er onder meer werk van vier hedendaagse componisten en is er aandacht voor jong talent.

Zondagochtend 13 oktober betreedt Dudok Quartet Amsterdam het podium, een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. In de Limonaia spelen zij die ochtend de première van ‘Bagatelles for String Quartet’ van de jonge Nederlandse componist Peter Vigh. De componist is deze ochtend aanwezig om een inleiding op zijn Bagatellen te geven. Ook speelt het kwartet werk van Johannes Brahms en Joseph Haydn.
Met hun project ‘Opus 20’ onderzoekt het kwartet de impact van een live-concert op het publiek aan de hand van de zes opus 20-kwartetten van Haydn, die zij in de loop van het seizoen op verschillende podia ten gehore brengen. Ook vertellen ze wat hen persoonlijk zo fascineert aan deze muziek en Anna Enquist schreef een essay met inzichten over Haydn en wat we van hem en zijn opus 20-kwartetten kunnen leren.

Programma:
* Joseph Haydn: Strijkkwartet in D majeur opus 20 no. 4 (1772)
* Peter Vigh: Bagatelles for String Quartet (2019) – première
* Johannes Brahms: Strijkkwartet in C mineur opus 51 no. 1 (1873)

Meer informatie over de concertreeks en achtergrond of beweegredenen van de musici is te lezen op www.villa-augustus.nl/programma.
De concerten vangen aan om 11.00 uur.
Reserveren kan telefonisch via Villa Augustus: 078 – 63 93 111.

Adresgegevens
Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag 07:00 - 24:00
Vrijdag 07:00 - 01:00
Zaterdag 08:00 - 01:00
Zondag 08:00 - 24:00
skyline-visual