Drummersband: Hank’s Blues Band

Vorig seizoen is Muziekpodium DJS gestart met een reeks concerten onder de noemer Dordtse Helden: speciale concerten door lokale musici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Vrijdag 22 november staat Hank’s Blues Band met onder anderen bassist Hank den Held en drummer Henk Kelfkens in de spotlight.

Hank den Held stelde een gelegenheidsformatie samen om een blues album te maken. De meeste bandleden kennen elkaar al vele jaren en de klik was zo goed dat ze ook besloten na de opnames samen te gaan optreden.

Vanaf zijn tiende jaar speelt Hank al gitaar. Zijn opleiding kreeg hij bij muziekschool Freek Rietveld in Dordrecht. Sinds de jaren 60 heeft Hank heel veel gespeeld in verschillende bands. Eind jaren 80, begin jaren 90 kwam de blues in zijn muzikale leven om nooit meer te verdwijnen. In 1995 had Hank een bijzondere belevenis; spelen met Vince Gill in Houston, Verenigde Staten.

Henk drumt al vanaf zijn vijfde! Hij studeerde op het conservatorium onder meer af op de vakken klassiek-en modern slagwerk en haalde er zowel het diploma docerend als uitvoerend muzikant. Met zijn drumwerk begeleidde hij vele grote namen uit de Nederlandse showbizz. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd voor studiowerk en is zijn drumwerk op vele cd’s te horen. Het spreekt vanzelf dat hij als drummer van Hank’s Bluesband zijn mannetje staat!

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CT Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Feestdagen1e zondag v/d maand open om 14:30 - sluit, 3e zondag v/d maand open om 14:30 - sluit
MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
Vrijdag21:30 - 01:00
Zaterdag21:30 - 01:00
ZondagGesloten
skyline-visual