Downton Abby

Downton Abbey

Het wonderschone decor van Highclere Castle en de oogstrelende kostuums werken echt als een tijdmachine. Wij – het publiek – vertoeven twee uur lang in de Britse high society in 1927. Op bezoek bij de familie Crawley en hun toegwijde huishouding “downstairs”. Daar heerst grote opwinding over het aangekondigde bezoek van koning George V en koningin Mary. In de rijke bovenvertrekken botsen verschillende opvattingen over dit bezoek, ontstaan nieuwe dilemma’s en zijn beslissingen nodig. Ook ontvouwen zich nieuwe romaces. Beneden heerst onrust omdat de werkdruk zo hoog is. Zonder de – inmiddels gepensioneerde – butler Carson gaat dat niet, maar zijn terugkeer veroorzaakt ook frustratie. En het gevaar dreigt dat de hofhouding van de koning de hele Downton-staf buiten spel zet. Een aaneenschakeling van verwikkelingen volgt, met gevolgen die de toekomst van het landgoed bedreigen.

Bijna alle leden van de originele cast uit de populaire, veelgeprezen TV-serie (2010-2015) doen weer mee. Maggie Smith creëert een vlijmscherpe mater familias Dowager Countess. Hugh Bonneville is op-en-top Engels als Earl Robert Crawley. En zo is het bijna een weerzien met bekenden.

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual