Dordt in Cello - Nederlands Jeugd Strijkorkest

Dordt in Cello | Openingsconcert

Pieter Wispelwey, Mascha van Nieuwkerk (Fuse) en het Nederlands Jeugd Strijkorkest (Tchaikovski, Tom Trapp en Friedrich Gülda).

Een spetterend, afwisselend en waardig openingsconcert, dat is wat je kunt verwachten bij een festival als Dordt in Cello. Met dit jaar als thema Meester & gezel. De spits wordt afgebeten door de strijk gezellen van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Deze jonge toekomstige professionals spelen nu al op topniveau. Pieter Wispelwey als heer en meester vertolkt Tchaikovski’s Cello Concerto no.1 “Andante Cantabile” Op.II en Nocturne (uit 6 Morceaux, op.19). Celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse, speelt een nieuwe compositie van Tom Trapp. Na de pauze is het woord aan stadsdichter Marieke van Leeuwen, waarna het cellofestival officieel geopend wordt met een spetterend stuk voor 17 blazers en cello geschreven door Friedrich Gülda. Hij combineert in dit geweldige stuk de twee werelden van jazz en klassiek. Een fantastische start voor dit 5-daags festival.

Entree: € 25,00

Adresgegevens
Voorstraat 216
3311 ET Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Zaterdag 11:00 - 16:00
skyline-visual