Dordt in Cello | nachtconcert Swan Remix

Dordt in Cello | Nachtconcert

Nachtconcert – Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd.  Swan[remix]

Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum, waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer de stervende zwaan danste. Het maakte haar wereldberoemd. De melodie ervan, De Zwaan, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits. In Swan[remix] brengen celliste-performer Jacqueline Hamelink en hedendaags hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven vier totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van De Zwaan, een nieuwe ‘hit’.

Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëerden Hamelink en Lloyd (Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui) een aantal ‘zwanen’, die in Swan(remix) samen een veelkleurig geheel vormen. De voorstelling beweegt zich tussen uitersten; van gelikte popsong tot duistere soundscapes en hedendaags klassiek. Met Swan(remix) laten ze niet de geïdealiseerde ballerina of musicus zien, maar tonen zij juist de mens die tekortschiet, maar blijft proberen.

Entree: € 10,00

Adresgegevens
Door Dordrecht
Spuiboulevard 220
3311 GN Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag Gesloten
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 19:00 - 22:30
Vrijdag 11:00 - 17:00
Vrijdagavond 19:00 - 23:30
Zaterdag 20:00 - 00:30
Zondag Gesloten
skyline-visual