Dordt in Cello - Cello octet Amsterdam

Dordt in Cello | Avondconcert

Cello Octet Amsterdam – Michael Gordon ‘8’

Het Amsterdamse Cello Octet mag niet ontbreken tijdens Dordt in Cello. Dit octet maakt het werk van een componist tot een ware, betoverende belevenis.  Vanavond staat Michael Gorden’s ‘8’ op het programma. Niet alleen het Cello Octet brengt de componist Michael Gordon in extase. ook als publiek wordt je erin meegetrokken.

Voor New Yorker Michael Gordon heeft minimal music geen geheimen meer. In ruim 30 jaar keerde hij het minimal-genre binnenstebuiten en vond een eigen componeertaal. Nog steeds ‘minimal music’ te noemen, maar volkomen anders klinkend dan Reich, Glass of Louis Andriessen. In ‘8’ cirkelen cello klanken eerst in een bepaalde richting, dan tegenovergesteld en eindigt het in een koraal, waar het geluid van de cello’s in een machtig orgel transformeert. De 8 cellisten zitten in het midden en het publiek zit, ligt of staat eromheen.  Een maximale beleving van minimale muziek.

Entree  : € 15,00

Adresgegevens
Maasstraat 11
3313 CR Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag -
Woensdag t/m zondag 11:00 - 17:00
skyline-visual