Dordt in Cello Dudok-Quartet, Marco-Borggreve

Dordt in Cello | Avondconcert

Avondconcert – Dudok kwartet en Pieter Wispelwey & Schubert , Schumann

Dit concert  is één van de muzikale hoogtepunten van het festival. Meester Pieter Wispelwey gaat samen cellist David Faber en de andere drie leden van het Dudok kwartet dit muzikale avontuur aan. Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Op het programma staan het strijkkwintet in C van Schubert en het celloconcert van Schumann, in een bewerking van Anssi Karttunen voor cello met strijkkwartet begeleiding.

Schumann was een devoot pleitbezorger van de muziek van Schubert. Hij organiseerde bijvoorbeeld de postume première van de laatste ‘Grote’ symfonie. Zelf had hij zijn uitgever Breitkopf aangeboden om zijn celloconcert te bewerken voor cello en strijkkwartet, maar de uitgever sloeg dit aanbod af.  Schubert-Schumann, een gelaagde meester – leerling en derhalve goed passend in het thema van dit cellofestival. Dichteres Marieke van Leeuwen heeft speciaal voor dit muzikale hoogtepunt een klinkend gedicht geschreven.

Entree        : € 25,00

Adresgegevens
Lange Geldersekade 2
3311 CJ Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 10:30 - 16:30
Zondag 12:00 - 16:00
skyline-visual