Dordrecht Pride

vrijdag 14 september 2018, 20:00 - zaterdag 15 september 2018, 23:00

Dankzij een brede programmering en het veelzijdige aanbod van activiteiten is Dordrecht Pride leuk voor iedereen. Jong, oud, dik, dun, homo, hetero, samen één. Dordrecht Pride is geen bonte parade. De nadruk ligt op culturele, maatschappelijke, educatieve en feestelijke activiteiten op een centraal evenemententerrein in de stad. Dit jaar is dat wederom het Beverwijcksplein.

Enkele highlights in het programma:

Vrijdag 14 september:

Op vrijdagavond van 20h00 is er op de Spuiboulevard ter hoogte van de VVV en Dok Bar & Bites een Summer Drijf-In Bios. De film is voor het publiek te zien vanaf de terrassen aan de kade en op loungestoelen welke langs de kade worden geplaatst.

De film die gedraaid wordt is de dolkomische Nederlandse komedie Chez Nous met Alex Klaasen en Thomas Acda in de hoofdrol. Anita Meijer zong de titelsong. De film speelt zich af tijdens de Canalpride in Amsterdam, dat lijkt een uitgerekende kans voor een kunstroof waarmee ze een gaycafé proberen te redden van de ondergang.

Zaterdag 15 september:

Tussen 14:00 uur en 20:00 uur de Roze Lifestylemarkt een centrale rol in op het sfeervolle Beverwijcksplein. Deze gezellige markt wordt een mix van o.a. lifestyleproducten, streek- en verzorgingsproducten, fashion en diverse accessoires aangevuld met lekkere foodtrucks.

Er zijn de hele dag optredens, het afsluitend concert is van Anita Meijer. Het begint om 20h00.

 

skyline-visual