De Verleiders – Pandepaniek

De Verleiders zijn terug! De thema’s van De Verleiders, zoals: de zorg, het geldstelsel, democratie en privacy, zijn door de coronacrisis nog belangrijker geworden dan ze al waren. Juist in andere, bangere tijden is het des te meer nodig om breed naar zaken te kijken. Natuurlijk gaan de Verleiders dit doen. Verwacht van De Verleiders geen troosttheater. Wel harde, zwarte en soms doorbijtende humor, als vaccin tegen de waan van de dag, een vlijmscherpe analyse van de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne.

‘Pandepaniek’ is een absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance en solidariteit en hoe 0,01% rijken daarvan profiteren. Want banken en beursgenoteerde bedrijven worden gered met belastinggeld, er worden miljarden aan noodleningen verstrekt, de torenhoge schuldenberg wordt nog hoger. Wat doet dit met jou, je werk, je geliefden, je spaargeld?

Aat Ceelen, regie; George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács, spel; Michiel Voet, decorontwerp;  Uri Rapaport, lichtontwerp; Maya Schröder, kostuumontwerp

skyline-visual