De Toneelmakerij – Poppenkast (5+)

Poppenkast gaat over duo’s, die niet met maar ook beslist niet zonder elkaar kunnen. Geen Jip zonder Janneke, geen Bassie zonder Adriaan en zeker geen Jan Klaassen zonder Katrijn. ‘Poppenkast’ gaat over wie naast je mag zitten en wie op je feestje mag komen. Maar ook over knetterend ruziemaken en het daarna weer bijleggen. Kortom, een ode aan een stevige vriendschap die wel tegen een stootje kan.

Jan Klaassen en Katrijn zijn de beste poppenkastpoppen van het land. Niets mooier dan stad en land afreizen met vrolijke voorstellingen. Maar vandaag wil het even niet zo lukken. De kinderen schreeuwen er de hele tijd doorheen. Jan Klaassen en Katrijn komen in opstand. Ze zijn moe van dat gemep met die deegrollers en die klappen voor hun kop. Ze leggen het werk neer en gaan op reis.

Nu moeten de poppenkastspelers zelf aan de bak. Maar wie bespeelt hier nu eigenlijk wie? En zit een publiek dat opgroeit met smartphones en tablets überhaupt te wachten op de edele kunst van het poppenspel?

‘Poppenkast’ is de nieuwe voorstelling van regisseur Paul Knieriem en schrijver Lowie van Oers. Met acteurs Denise Aznam en Floyd Koster laten ze zich inspireren door de oer-Hollandse poppenkast van Jan Klaassen en Katrijn. Voor ‘Poppenkast’ gebruiken ze de nieuwste technieken zoals Motion Capture, om bewegingen te kopiëren naar live-animatie, en Augmented Reality.

Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual