De Dordtse Rooje

Op zoek naar dé Dordtse Tegelwijsheid

Tijdens de Dordtse Synode werd het besluit genomen de Bijbel te vertalen naar het Nederlands, iets wat grote impact heeft gehad op onze taal. Uitdrukkingen, spreekwoorden en zegswijzen die je misschien ook wel eens gebruikt, werden vertaald uit het Grieks en Hebreeuws. Nederlanders konden zich hierdoor beter uitdrukken en elkaar beter begrijpen, wat ons als volk verder bracht.

Via www.detegelvandordt.nl gaan we op zoek naar de uitspraken die iedere Dordtenaar zou moeten kennen. Ook jij kan je wijsheid indienen, delen of op een echte tegel bestellen. Door stemrondes in April 2019 gaan we met z’n allen op zoek naar “dé Dordtse Tegelwijsheid”. Een spreuk waarmee elke Dordtenaar: jong of oud, rijk of arm, oud Hollands of nieuw Nederlands zich kan identificeren. Een nieuwe tekst die ons als bewoners van dit mooie eiland dichter bij elkaar brengt, net zoals de Synode dat 400 jaar geleden deed.

In mei 2019 zullen de winnende uitspraken als een nieuw monument in de bestrating van de binnenstad worden opgenomen. Waar we dat precies gaan doen is nog geheim, hou de website, Instagram of Twitter in de gaten (#DordtseRooje) ook voor nieuws rondom de campagne en evenementen in de Bibliotheek.

Adresgegevens
Bibliotheek AanZet
Groenmarkt 153
3311 BD Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 20:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 20:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 15:00
Zondag Gesloten
skyline-visual