In verband met de corona crisis zouden de tentoonstellingsdata nog kunnen wijzigen.

Landschap, licht en kleur zijn belangrijke onderwerpen in het werk van Robert Zandvliet (Terband, 1970). Naar aanleiding van zijn muurschildering Aan ’t Groothoofd  in het Dordrechts Museum, is de tentoonstelling Dawn to Dusk te zien. Daarin zijn werken van Zandvliet samengebracht met door hem geselecteerde schilderijen uit de museumcollectie.

Zandvliets praktijk is een voortdurend onderzoek naar de schilderkunst, haar mogelijkheden en geschiedenis. Landschapschilderkunst in Nederland kent een rijke traditie, die goed vertegenwoordigd is in de collectie van het Dordrechts Museum. Een aantal schilderijen uit de collectie vormden een bron van inspiratie voor Aan ‘t Groothoofd. Zandvliet refereert bijvoorbeeld aan het werk van schilders zoals Constant Gabriel, Johan Barthold Jongkind en Edgar Fernhout, wiens werk goed vertegenwoordigd is in de museumcollectie. Deze en andere schilderijen laten verschillende schilderkunstige benaderingen zien van landschap, tijd en licht.

Meer lezen over Robert Zandvliet.

 

Dordrechts Museum – Heropent op 02 juni
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
MaandagGesloten
Dinsdag11:00 - 17:00
Woensdag11:00 - 17:00
Donderdag11:00 - 17:00
Vrijdag11:00 - 17:00
Zaterdag11:00 - 17:00
Zondag11:00 - 17:00
skyline-visual