Corpus Christi

In verband met de Corona maatregelen zijn de meeste evenementen tot 19-01-2021 afgelast.

Aangrijpend drama over bedrog dat heelt.

Een filmpareltje uit Polen. Niet voor niets veelgeprezen op vele filmfestivals en bekroond met een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film.

De 20-jarige jeugddelinquent Daniel (Bartosz Bielenia) droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij echter geen schijn van kans om toegelaten te worden op het seminarie. Zijn leven krijgt een onverwachte draai als hij – tijdens een werkverlof – in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De vermomming werkt en de oude dorpspastoor kan zijn hulp goed gebruiken. In zijn rol ontdekt DaniĆ«l dat er binnen de dorpsgemeenschap een groot trauma leeft, dat hij treffend weet aan te pakken. Terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en groeit de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt.

Regisseur Jan Komasa baseerde het verhaal op ware gebeurtenissen. Hij filmt in een gevarieerde, maar steeds ingehouden visuele stijl. De priemende ogen van hoofdrolspeler Bielenia zul je niet snel vergeten.

De Volkskrant: ” ..een onmiskenbaar goed gevoel voor timing en toon..

Gerelateerde events

Het Ware Verhaal vrijdag 14 mei 2021, 17:00 - 21:00
Dordrecht Door de Jaren Heen vrijdag 5 februari 2021, 19:00 - 20:29
Dordrecht door de jaren heen. vrijdag 5 februari 2021, 19:00 - 23:00
skyline-visual