Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA

Concert: Project Mei 2020

Op de bucketlist van het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA staan heel wat mooie klassieke werken, en al jaren staat het uitvoeren van het Requiem in d-mineur van Cherubini bovenaan.. Niet zonder reden, het is een bijzonder werk, geschreven voor mannenstemmen. Cherubini (1760-1842) componeerde het requiem vlak voor zijn dood, naar verluid voor zijn eigen begrafenis. Een monumentaal werk dat een bijzondere uitvoering verdient.

Om dat doel te realiseren heeft KNA de samenwerking aangegaan met Rotte’s Mannenkoor. Hierdoor kon worden bereikt dat een groot mannenkoor ontstond, waarmee het requiem op indrukwekkende wijze kan worden uitgevoerd. Aangevuld met projectzangers zal het koor ca. 80 mannenstemmen tellen. Als podium is voor de Grote Kerk van Dordrecht gekozen, en daarmee is de ideale combinatie gevonden: een groot mannenkoor dat een prachtig, monumentaal werk uitvoert in een indrukwekkende akoestische ruimte! Uniek!

Het Concert

Om het project body te geven is het requiem onderdeel van een klassiek concert. Als thema is gekozen voor “Herdenking en Bevrijding” . Het Requiem van Cherubini staat voor de herdenking van het uitbreken van de oorlog, 80 jaar geleden. Na vijf jaar kwam de bevrijding, en die wordt gevierd met de Altrhapsodie van Brahms en het heroïsche Landerkennung van Grieg. Als soliste treedt op alt-mezzo Carina Vinke, de begeleiding wordt verzorgd door het Delfts Symfonie Orkest. Dirigent Hans van der Toorn heeft de algehele leiding. Het concert zal tevens worden uitgevoerd in de Sint-Laurenskerk in Rotterdam.

Projectzangers gevraagd

Zoals vermeld kunnen projectzangers deelnemen aan het project. Zij kunnen zich melden bij de secretarissen van zowel KNA als Rotte’s Mannenkoor. De mailadressen zijn te vinden op www.kna-dordrecht.nl en www.rottesmannenkoor.nl. Met het instuderen van de stukken wordt begin januari gestart.

Adresgegevens
Lange Geldersekade 2
3311 CJ Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 10:30 - 16:30
Zondag 12:00 - 16:00
skyline-visual