CineFiliaal: Just 6.5

Explosieve en snijdende film over drugsgebruik in Iran

In het CineFiliaal bieden we iets extra’s aan vaste bezoekers en fans van The Movies. Houders van Strippenkaarten, Cinevillepassen en andere regelmatige bezoekers beschouwen we als klanten van het CineFiliaal. Elke woensdagavond rond 20:30 uur tonen we een voorpremière van een nieuwe kwaliteitsfilm. Aan de vertoning gaat (meestal) een informatieve inleiding vooraf. Die leert je meer achtergronden van de film en de makers. Bezoek aan deze film gaat op uitnodiging.

Op woensdag 28/10 – 20:30 u. is dat Just 6.5. Een explosieve en snijdende film uit Iran, die ons rechtstreeks meevoert in een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser. Alles heeft een keerzijde, ontdekt good-bad-cop Samad. Want als het eindelijk is gelukt om de drugsdealer Nassar achter de tralies te krijgen, ontdekt Samad hoe deze man op het criminele pad is beland.
Het is de tweede film van de Iraanse regisseur Saeed Roustaee. Hij schetst een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies. Een film die zo gespannen is, dat je hem bijna kunt aanraken.

Klant worden ?
Dat is kosteloos en verplicht tot niets. Het enige wat het vraagt is je aan te melden. Elke week ontvangen de klanten van het CineFiliaal een aankondiging per mail. Aanmelden kan hier. De adresgegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld.

Gerelateerde events

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace vrijdag 4 december 2020, 21:15 - 22:58
Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zaterdag 5 december 2020, 20:55 - 22:38
Dordrecht Door de Jaren Heen vrijdag 8 januari 2021, 19:00 - 20:29
skyline-visual