Camerata RCO

In verband met de Corona maatregelen zijn de meeste evenementen tot 19-01-2021 afgelast.

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Zij komen al sinds enkele jaren naar het Energiehuis voor meerdere, sfeervolle zondagochtendconcerten. Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Het programma maken wij later bekend.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble is in-residence in een festival in Levanto, Italië. Recent traden zij op in o.a. Tokyo, New York, Seoul, Minsk, Madrid, Los Angeles en Rome. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw tijdens de Robeco Summernights samen met Alexei Ogrintchouk en een tournee langs Franse zomerfestivals met een bewerking van Mahler’s vierde symfonie olv Lucas Macìas Navarro.

Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en heeft al meerdere CD’s uitgebracht (Corelli, Mozart, Mendelssohn, Ravel) onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een CD op van Mahler’s negende symfonie in een bewerking voor ensemble door Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno. Meer recent kwam er een Mozart CD uit die tot stand is gebracht met behulp van de Stichting Donateurs van het Koninklijk Concertgebouworkest.

skyline-visual