Camerata RCO – 10:00u

Kom aangenaam in de sfeer van kerst met het unieke kamermuziek ensemble Camerata RCO. Het bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Zij zijn vaste gasten bij Kunstmin in het Energiehuis en bieden je een ontspannen en sfeervol zondagochtendconcert op topniveau. Hun repertoire kiezen ze zelf en daarmee verschilt het van hun orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer.

Programma

Camerata RCO heeft haar concertprogramma aangepast. Violisten Joanna Westers en Annebeth Webb spelen onder meer Telemann en Vivaldi.

G.F.  Telemann – canon Sonate II: Spirituoso / Larghetto / Allegro assai
G.F.  Telemann – Gulliver Suite: Spirituoso / Lilliputsche chaconne / Brobdingnagische gique / Rêverie der lilliputaner / Loure der gesitteten houyhnhnms
A. Vivaldi – Sonate for two violins RV77: Allegro / Andante / Allegro
J.M. Leclair – Sonate V: Allegro ma non poco / Gavotte andante grazioso / Presto
Halvorsen – Concert caprice on Norwegian melodies

Over Camerata RCO
Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble is in-residence bij een festival in Levanto, Italië. Recent traden zij op in o.a. Tokio, New York, Seoul, Minsk, Madrid, Los Angeles en Rome. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw tijdens de Robeco Summernights samen met Alexei Ogrintchouk en een tournee langs Franse zomerfestivals met een bewerking van Mahler’s vierde symfonie olv Lucas Macìas Navarro.

skyline-visual